Sådan håndterer du bedst din skilsmisse

Det kan være rigtig svært at håndtere sin skilsmisse på en rolig og fredsommelig måde. Ofte er der nogle sårede følelser, som går forud for skilsmissen. Og det kan være rigtig stressende at skulle splitte økonomien og dele hele formuen op imellem jer. 

I denne artikel vil du kunne finde nogle gode råd om, hvordan du håndterer din skilsmisse på den bedste måde. Læs med her, hvis det har interesse. 

Find flere gode råd på nettet 

Først og fremmest vil vi blot lige pointere, at denne artikel så absolut ikke er den eneste på nettet, som omhandler dette emne! Der findes massevis af gode råd på nettet om håndtering af skilsmisse. Du kan blandt andet tage et kig på denblaaballon.dk og se, om du her kan finde nogle gode råd.  

Der vil altid være en masse gode råd til håndtering af skilsmisse at hente på nettet, så tag dig et kig omkring på nogle forskellige hjemmesider. Jo flere gode råd, jo bedre. Det kan nemlig sætte tankerne i gang på dig og give dig den bedste chance for at komme igennem skilsmissen på en god måde. 

Hold børnene i fokus 

Hvis du og din tidligere partner har fælles børn med fælles forældremyndighed, så er det især meget vigtigt, at skilsmissen bliver håndteret på en god måde. En skilsmisse kan være meget stressende og emotionelt hårdt for de voksne at komme igennem. Men det er især svært for børnene, som ofte føler, de slet ingen kontrol har over deres livssituation.  

Hvis du kan så er det vigtigt at tage en samtale med din tidligere partner og aftale nogle regler i forhold til børnene. I er trods alt stadig begge forældre for dem, og derfor vil I altid have børneopdragelsen tilfælles. 

Naturligvis skal alle de praktiske ting på plads, såsom hvor børnene bor henne det meste af tiden. Det økonomiske skal også på plads, og hvis der for eksempel er en, der har børnene hos sig mere, så vil denne forældre automatisk også have et højere madbudget. Den anden forælder bør sørge for at give lidt ekstra i måneden som tilskud. 

Men rent emotionelt er der også en del at snakke om. I kan for eksempel aftale, at børnene vil ikke blive introduceret for eventuelle nye kærester, før I to har haft jer en samtale om det først. 

Det er okay at sørge 

Det er samtidig også vigtigt at pointere, at du under selve skilsmissen må give plads til at sørge. Du siger trods alt farvel til et forhold, som du har investeret en masse tid, energi og penge i. Det gør rigtig ondt at sige farvel til sådant et forhold og endda at komme ind i en lille identitetskrise. 

Giv dig selv plads til at føle denne emotionelle smerte. At sørge er ikke kun noget man gør, når der er en kær person, der dør. Det er noget, vi gør i forskellige grader igennem hele livet, efterhånden som vores forhold og livssituation ændrer sig. Det er en ganske naturlig process.