Det er lovpligtigt at forsikre din hund

Din hund skal bruge en hundeforsikring

Det er altid rart at spare penge. Især i en tid hvor inflationen er steget og man skal være forsigtig med sit forbrug. Dog er der visse ting man simpelthen ikke kan spare på og det er f.eks visse forsikringer. Hvis man kigger på kæledyret, herunder din hund så er det faktisk lovpligtigt med en forsikring til din hund.

Mange spørger sig selv og tænker det da bør være et frit valg. Det er det også på visse områder men når vi snakker ansvar skal samfundet sikre sig at du kan betale såfremt din hund forvolder stor skade på andre. Det kan også dig utrolig mange penge såfremt du ikke har en almindelig ansvarsforsikring til din hund. Det er præcis som på samme måde hvis du køber en bil, her er det også lovpligtigt at købe en ansvarsforsikring.

Er der dele af en hundeforsikring der er frivillig

Ja absolut – en hundeforsikring er delt op i flere dele. Der er den lovpligtige hundeforsikring og så er der den mere frivillige og udvidet hundeforsikring. Den udvidet er den del af forsikringen til din hund hvor du dækker selve hunden. Her kan det være sygdom eller en ulykke som kræver din hund kommer på dyrehospitalet og hvor du får hjælp til dine dækninger. Denne del er i øvrigt rigtig fornuftig at have for det koster mange penge at være på et dyrehospital.

Ansvarsforsikringen derimod dækker såfremt din hund forvolder skader på andre. Det kan være i hundeskoven eller hvis den f.eks ødelægger noget mens den leger. Igen kan man sammenligne med en bil, ansvar og udvidet som hvis du ødelægger noget for andre eller hvis din egen bil går i stykker. 

Derfor – din hundeforsikring er lovpligtig 

Har du derfor ikke en hundeforsikring så skal du tegne den nu. Der er ikke den samme kontrol som hvis du køber en bil men pricippet er det samme. Du skal sikre dig du har dækning hvis du og selvfølgelig din hund forårsager skader på andre hunde eller genstande eller mennesker for den sags skyld. 

Det anbefales at du tegner den fulde udvidet hundeforsikring, så kan du altid sove godt om natten da du ved du har god dækninger såfremt der sker uheld eller din hund bliver syg.

Du kan læse meget mere om hund og livet med hunde på gladforhund.dk