En skøn og aktiv hund til hele familien

Hvis du længe har ønsket dig en hund, som både kan være hele familiens bedste ven, men som heller ikke ligger på sofaen hele dagen lang, er den populære race Jack Russell terrieren lige noget for dig! Denne hunderace er nemlig både meget aktiv, lydig og tålmodig, hvilket er den perfekte kombination til en vaskeægte familiehund. Jack Russell racen kan sagtens være alene hjemme, mens du er på arbejde og børnene er i skole uden der kommer til at være problemer. Så længe hunden er stimuleret, bliver trænet godt og får sig et par raske gåture hver dag vil I nyde godt af et godt venskab mellem hund og menneske i rigtig mange år.

Jack Russell elsker at lege

Jack Russell terrieren er bestemt ikke en hund der foretrækker at være indendørs og dase i hundekurven; den trives tværtimod at løbe rundt i skoven eller på stranden og få aktiveret alle sine sanser i den friske luft. Traditionelt set er terrieren blevet opdrættet til jagt, så derfor er der nogle iboende jagtinstinkter i hunden. Derfor er det ikke nok at gå korte ture med hunden to gange om dagen – nej, lige netop denne race har brug for at blive aktiveret i højt tempo. Dette kan gøres ved for eksempel at tage sin hund med ud på løbetur eller træning udenfor. Fysisk træning er heller ikke det eneste, denne race trænger til; det er også vigtigt at stimulere terrierens hjerne ved hjælp af for eksempel små øvelser og lege, der inkorporerer udfordringer der skal løses.

Familiens hund i mange år frem

I og med at en Jack Russell terrier kan blive op til hele 16 år og at den altid er aktiv og legesyg er det muligt at hunden bliver familiens bedste ven i mange år frem. Der findes ikke noget bedre end at komme hjem fra en lang dag på arbejde eller i skole og gå en glad hund i møde, der har ventet på dig hele dagen. Ikke nok med at I vil kunne komme til at nyde hinandens selskab, du vil også opleve den frie natur og få gået lange ture langt oftere end førhen, hvilket er en mirakelkur ikke blot for ens fysiske, men også ens psykiske helbred.

Selvstændig, men lydig

Mange tænker sikkert at det er en meget trist oplevelse endelig at få hund, hvorefter man er nødt til at lade den være alene hjemme, mens man selv er på arbejde til megen klynken og klagen. Heldigvis er en Jack Russell terrier er utrolig selvstændig, idet den sagtens kan trives alene hjemme, når den først har vænnet sig til det, så her er der ingen ko på isen. Denne lydighed gælder også når hunden skal lære at begå sig i verdenen. Hvis du har helt små børn, men gerne vil have en Jack Russell terrier er det en god idé at anskaffe sig en hvalp, som kan vokse op sammen med børnene. På denne måde får hunden og børnene knyttet et stærkt bånd.