Mal din båd nemt og bekvemt

For mange bådejere er det hver sæson tid til at male deres båd med en god bundmaling. Malingen er meget vigtig, da den beskytter båden mod det hårde farven, alger, solen og meget mere. Når man taler om bundmaling til båd, er det i virkeligheden et biocidmiddel, som forhindrer havets livlige elementer i at sætte sig på båden, der jo ligger stile i vandet og let kan fanges.

Når du skal male din båd, bør du sigte efter at gøre det på en dag, hvor det er omkring 10-20 grader i vejret. Vejret skal naturligvis også holde tørt, medmindre du har adgang til en hal, så du kan være ligeglad med regn og den slags. Afhængigt af hvilken maling du vælger, kan der også være nogle specifikke krav til luftfugtigheden. Det kan du læse på det specifikke produkt, som du ender med at vælge.

Når du skal male båden, skal den naturligvis ligge på land. Her er proceduren så, at du starter med at fjerne gammel bundmaling. Det kan du gøre ved at afrense og slibe. Pas dog på med slibemaskinen, så du ikke tager for meget. Det er også en fordel at bruge en slibemaskine, som har en indbygget støvsuger. Det er vigtigt, da støv og andet skidt ikke skal sidde tilbage, når du begynder at male båden. Uanset hvad, skal du dog tørre båden ordentligt over, og dernæst lade den tørre helt.

Når du skal påføre bundmaling, er der forskellige slags, såsom hård eller blød bundmaling, selvpolerende osv. Blandingsforhold står på selve produkter, så du kan tilpasse korrekt.

Når du skal male, skal du bruge en malerspand, malersæt, malertape og afdækningsplastik. Hernæst er det bare at mærke af og ellers starte projektet, når bundmalingen er blandet korrekt. Mal i ensartede og dækkende lag, indtil du er tilfreds med resultatet.

Sørg desuden for at bruge rigtigt udstyr, så dine øjne er beskyttet, så du arbejder uden fare for at indånde tunge kemikalier osv.