Sådan sparer du penge på din indboforsikring

Din indboforsikring er en af de vigtigste dele af dit økonomiske sikkerhedsnet. Den beskytter dit hjem og dine ejendele i tilfælde af et dækket tab som f.eks. brand eller indbrud. Hjemmeforsikringen giver også ansvarsforsikring i tilfælde af, at nogen kommer til skade på din ejendom.

 

Selv om husforsikring er en nødvendig udgift, er der måder at spare penge på dine præmier. Her er et par tips:

 

1. Køb rundt og sammenlign priserne. Priserne på indboforsikringer varierer meget fra selskab til selskab. Det kan betale sig at købe ind og sammenligne priserne, før man køber en forsikring.

 

2. Forhøj din selvrisiko. Jo højere din selvrisiko er, jo lavere bliver din præmie. Du skal bare sikre dig, at du har råd til at betale selvrisikoen, hvis du har en krav.

 

3. Installer sikkerhedsanordninger. Boliger med sikkerhedsudstyr som tyverialarmer og røgdetektorer giver normalt ret til en rabat på deres boligforsikringspræmier.

 

4. Overforsikre ikke dit hjem. Nogle mennesker forsikrer deres hjem for mere, end det er værd. Dette resulterer i højere præmier og kan endda betyde, at du ikke får fuld erstatning, hvis dit hjem bliver ødelagt.

 

5. Gennemgå din police regelmæssigt. Dine behov ændrer sig med tiden, og det samme gør dine forsikringskrav. Sørg for, at din forsikringspolice giver den rette dækning til den rette pris ved at gennemgå den regelmæssigt.

 

Hvis du følger disse tips, kan du spare penge på din indboforsikring uden at gå på kompromis med dækningen. Du kan også bruge de samme tips til at spare penge på dine øvrige forsikringer. Det kan fx være en ny husforsikring, eller hvis du gerne vil have dig en billigere bilforsikring. Der er jo ingen grund til at betale alt for meget for dine forsikringer, nu hvor du har mulighed for rent faktisk at gøre noget ved det og spare mange penge.