3 bud på en klassisk lænestol

Loungestolen er kendetegnet ved at være en afslappende stol, som man kan sidde i – primært placeret andre steder end stuen. Det kunne være i samtale stuen, i et gangareal eller i udestuen. En loungestol kan både være designet i et meget afslappende design, eller den kan være designet i et mere udfordrende design. Her i artiklen vil vi fokusere på et par klassiske loungestole, som er meget alsidige i deres design og således kan bruges de fleste steder og til de fleste indretningsstile. 

 

Jørna loungestol fra FDB Møbler

Jørna J166 er en af de mest klassiske loungestole fra FDB Møbler. Stolen blev designet af Poul Volther helt tilbage i starten af 50’erne. Loungestolen er opkaldt efter Poul Volthers kone, som elskede at sidde og sy i stolen. FDB jørna er en perfekt loungestol, da man både sidder godt i stolen og så er armlænene designet således, at man har masser af plads til både at læse en bog, sidde men en drink eller sy. Jørna-stolen kommer i et hav af forskellige udgaver, hvor du selv kan vælge mellem masser af farver og materiale. Stolen kan både fås med stofpuder eller med læder. Se de mange forskellige udgaver af FDB Jørna stolen her.

Lille Petra stolen fra &tradition

Her er et bud på en klassisk loungestol som er populær som aldrig før. Lille Petra stolen designet af Viggo Boesen helt tilbage i slutningen af 30’erne. Lille Petra kombinerer alt det som er populært for tiden, hvilket må siges at være lidt af en bedrift, eftersom designet er 80 år gammelt. Det klassiske udtryk som fåreskindet giver et helt unikt look og kombineret med træet på benene – enten i valnød eller egetræ, så bliver det ikke meget bedre. Lille Petra kan fås i forskellige nuancer og stoftyper, så husk at undersøg hvilken variant, som passer bedst ind hos dig. Stolen er perfekt som loungestol, da den ikke fylder særlig meget på nogle leder eller kanter, hvilket gør den utrolig nem at placere et sted i huset. Hvis du gerne vil bruge den til at slappe af i, så kan man købe en tilhørende skammel.

 

CH25 fra Carl Hansen & Søn

Den sidste loungestol vi vil nævne er den flotte CH25 fra Carl Hansen & Søn designet af Hans Wegner. Der findes ikke en meget federe loungestol. Med sit naturflet og flotte egetræ, giver loungestolen et helt unikt udtryk, som vil passe ind i alle moderne indretningsstile. Man sidder yderst behageligt i loungestolen, da sædet er designet med en skrå vinkel, som gør at man “synker” ned i stolen. 

 

Vi håber at du er blevet inspireret af de tre forskellige bud på en loungestol. Der er ikke en stol som passer til alle og vi ved at en loungestol er et meget personligt valg, da den skal passe ind med farve, materiale og størrelse. Hvis du vil blive endnu klogere på loungestole og måske kigge på flere stole, så kan du besøge siden her, hvor du finder et stort udvalg af forskellige loungestole.