4 gode grunde til at prøve akupunktur

At blive stukket med små nåle rundt omkring på kroppen kan virke som en skræmmende behandling, men det påvirker din krop og dit sind på mange positive måder. I denne artikel vil vi give dig 4 fordele ved at bruge akupunktur. Det skal lige siges at akupunktur ikke er en erstatning for medicinsk behandling, men mere en supplerende hjælp.

Det nedsænker stress

Du kan sikkert godt relatere til en hverdag, der er fyldt op med opgaver og ansvar fra morgen til aften, og det kan nemt medføre stress. Derfor er det rigtig vigtigt at bruge de få minutter du har om dagen til at lindre stress. Her kan man bruge massage eller meditation, men akupunktur kan faktisk være mere effektivt. De små nåle, der bruges i akupunkturbehandlingen, som bliver stukket ind i bestemte akupunkturpunkter, hjælper nemlig med at afbalancere kroppens negative energi, og genskaber den positive energi, der medfører en afslappet tilstand. Efter flere sessioner, vil du med garanti mærke mindre til stress i din dagligdag.

Det hjælper mod smerte

Hvis du lider af rygsmerter, migrænesmerter eller har fået en forstuvning, så kan akupunktur faktisk hjælpe dig med at håndtere smerten bedre. Det er en af de primære grunde til at folk bruger akupunktur, fordi de små nåle hjælper med at lindre smerten. Hvis du er bange for nåle, så skal du ikke bekymre dig om det, da nålene ikke kan mærkes, når de bliver taget i brug. De efterlader heller ikke nogen mærker på kroppen, så akupunktur har kun en positiv effekt på din krop.

Det hjælper mod allergi

Når foråret kommer snigende rundt om hjørnet, kan det godt være en irriterende tid om året, hvis man lider af pollenallergi. Akupunktur kan også hjælpe med at sænke smerten og irritationen, som den allergiske reaktion medbringer. Ikke nok med det, men akupunktur kan også hjælpe mod eksem, hudlidelser og mange andre allergiske reaktioner. Akupunktur stimulerer nemlig de nerver der sender smertesignaler til hjernen samt frigiver et stof, der lindrer den smerte. Udover det, kan akupunktur også styrke dit immunforsvar, så fremtidig allergiske reaktioner ikke bliver lige så ubehagelige.

En god hjælp under graviditeten

Som sagt, så er akupunktur en rigtig god hjælpemiddel mod smerter, og derfor er det også en god supplerende hjælp under graviditeten. Det hjælper med at lindrer graviditetsgener som f.eks. kvalme, opkastning, smerter i lænd og endda stress og angst. Akupunktur er nyttigt under hele graviditeten, men det er faktisk især hjælpsomt i de sidste faser af graviditeten. Akupunktur kan nemlig nedsætte risikoen for medicinsk igangsættelse, hvis terminsdatoen er passeret og kroppen ikke naturligt sætter fødselsprocessen i gang. Fødselsmodnende akupunktur kan være ve-stimulerende, og kan derfor være en god mulighed for igangsættelsen af fødslen uden brug af medicinsk hjælp. Det er selvfølgelig ikke en behandling der udelukker medicinsk hjælp, men det kan reducere risikoen for det.