3 madvare der er fyldt med proteiner

3 madvarer der er fyldt med proteiner

Når man træner, så kan det være svært at opfylde den mængde protein kroppen har brug for. Det er ikke altid så ligetil at finde ud af hvor meget protein der er i forskellige madvarer, og hvordan man finder en kombination af madvarer, som passer på ens kalorieindtag og mængden af protein man skal have. I dette indlæg kommer vi ind på 3 madvarer, som er spækket med proteiner.

Kød

De fleste forbinder kød med protein, og det er også rigtigt, at der kan være mange proteiner i kød. Det er dog ikke alt kød, som er fyldt med protein. Hvis du elsker kød, og gerne vil have dine proteiner herfra, så anbefales det, at du spiser oksekød eller kylling. Dette skyldes, at det er to slags kød, som der er mange proteiner i. Svinekød har ikke lige så mange proteiner, og anbefales derfor ikke til træning.

Bønner og linser

Spiser du ikke kød, så anbefales det klart, at du kigger på bønner eller linser. Her kan du faktisk få flere proteiner pr. 100 gram end du kan i kød. Spiser du eksempelvis røde linser, så vil du få 26g protein pr. 100g, hvilket er fuldstændig vanvittigt at tænke på.

Bønner og linser er også et rigtig godt supplement til proteiner, så man ikke spiser for store mængder af kød. Det er nemlig videnskabeligt bevist, at man kan ”forurene” sit blod og få et sænket energiniveau, hvis man spiser for store mængder kød over en længere periode.

Proteinpulver eller proteinbarer

Det er de færreste der ikke har hørt om kosttilskud, når det kommer til træning. Nogle af de kosttilskud der er på markedet, er proteinpulver og proteinbarer. Begge dele fungerer suverænt, hvis man har problemer med at få nok proteiner i sin hverdag. Man skal dog være opmærksom på, at man nødigt skal erstatte alt sin mad med kosttilskud, da man så kan gå glip af naturlige vitaminer, som er gode for ens krop, og også for ens træning. Det hele handler om balance, som vi også kom ind på under bønner og linser.