En træhytte i haven for fuglene til at synge

Øv musik i en træhytte i haven

For mange musikere og DJ’s, hvad enten de er professionelle, amatører eller et sted der imellem, så kan det være svært at finde et godt sted at øve sit instrument, sin stemme eller hvad man nu end skal øve. Øvelokaler koster mange penge og er den tid man bruger på at transportere sig frem og tilbage er dyrebar, især hvis man har børn. Derfor er et øvelokale også på listen over ønsker når musikere får et hus, men det er desværre ikke altid at der er råd til et hus med så god plads. At spille musik fylder meget, både i kvadratmetre og rent lydmæssigt. En løsning kan være at få en træhytte i haven, og rykke øvningen derud.

Hvorfor i haven?

At spille musik i en træhytte i haven er faktisk det helt perfekte sted, fordi man er fjernet fra huset hvor resten af familien sandsynligvis gerne vil have lidt ro. Selv en kælder eller et loftslokale er ikke altid lydisoleret nok til at man kan sikre familien for ens lyd, og derfor er det simpelthen ideelt at komme ud i haven. Derudover er træ et rigtig godt akustisk materiale. Mange lydbokse og studier er bygget af træ, fordi det skaber et smukt lydbillede. Andre materialer er enten for rungende eller kolde i deres akustik, men træ er harmonisk og dyb i lyden. Så kan man altid tilføje tæpper eller mere professionelle akustiske løsninger hvis man skal rette lidt til i træhyttens akustiske egenskaber.

En træhytte som studie

Af de ovennævnte årsager er en træhytte rigtig god til at indspille musik, så når du når dertil, så er dit øvelokale faktisk også et glimrende studie til optagelse af lyd, hvad enten det drejer sig om enkelte instrumenter, eller et helt band der indspiller sammen. I det tilfælde skal du så bare påregne at anskaffe dig en af de større træhytter. De kommer i alskens størrelser, så med lidt research kan du hurtigt finde den der passer ideelt til dine nuværende og kommende behov. Hvis du er producer så vil du simpelthen kunne bruge din træhytte som professionelt lydstudie, og tjene penge på at indspille der, uden at skulle lægge penge i dyr lokaleleje. Det kan altså gå hen og være en rigtig fornuftig løsning også rent økonomisk.

Andre muligheder

Hvis du ikke er semi-professionel musiker eller producer og er bange for, at du ikke har lyst til at bruge en træhytte som øvelokale i al evighed, så fortvivl ej, for en træhytte kan meget nemt konverteres til mange andre funktioner. Du kan eksempelvis lave den til gæstehus for venner og familie, eller sågar bruge den til udlejning via AirBnB. Det er ganske populært at sove i en træhytte, og det vil blot kræve at du udstyrer den med det basale, såsom en seng, et par møbler og enkelte andre småting til at sikre stilen og hyggen. En træhytte er altså en meget praktisk og inspirerende tilføjelse til dit hjem og din ejendom.