Få hurtigere solgt din bolig med friske faver

Et godt salg kræver ny maling

Inden man går ind i processen at sælge sit hus, så er det en god idé at istandsætte boligen. Det betyder ikke at man skal lave dyre tilbygninger, men at man hæver niveauet så højt op som man kan indenfor rimelighedens grænser. Det betyder eksempelvis, at man får en synsmand og laver en præliminær tilstandsrapport. Baseret på den kan man få ordnet eventuelle mangler der ville trække gevaldigt ned. Det er særligt problemer med elektricitet og vådrum, der kan afskrække købere fra at komme med deres tilbud. Det er dog ikke disse mest åbenlyse ting vi vil dykke ned i her, men i stedet en forbedring, som er i det rent æstetiske og visuelle, nemlig væggenes farve.

Nymalet er appetitligt

Det er denne artikels mission, at få dig til at forstå hvor meget man vinder ved at have et nymalet hus, når man står foran at skulle sælge. Det handler i det hele taget om at sætte sig i købers sted, og frem for at sælge det hus man har, så at sælge et hus de drømmer om. Det betyder, at man så vidt muligt skal pakke sit tingeltangel væk, når husets skal vises frem, da det sandsynligvis blot skygger for det som kunderne gerne vil se, nemlig et modellerbart hus hvori de kan projicere deres egne drømme. Det siger sig selv at man skal gøre rent og rydde op, men logikken bag disse selvfølgeligheder er faktisk den samme logik som driver argumentet for at male væggene (hvide). Den nymalede, hvide væg er nemlig noget der gør indtryk, og mere end noget andet giver fornemmelsen af, at boligen er spritny. Der er intet som købere ønsker mere, end at have et nyt og renskuret hjem at se frem til. Det betyder at de ikke behøver at stå for at få malet, hvilket de ellers sandsynligvis ville få gjort. Ved at gøre det for dem, fjerner du altså et stort punkt på deres to do-liste. Købere har lange lister, så hvis man kan hjælpe dem med det, så er de meget mere tilbøjelige til at foretage et køb hos dig.

Få malet professionelt 

Så langt så godt, der skal males. Men det er meget vigtigt, at der bliver malet flot og helt præcist. Ellers er det ikke meget værd, og køberne vil alligevel stå og overveje, om de ikke skulle få malet nyt i tilfælde af et køb. Interesserede købere gransker alle detaljer, og de vil se hvis lister og kanter ikke står helt skarpt, hvis rullestrøgene er uregelmæssige og så videre og så videre. Som gør-det-selv-person og amatør er det meget svært, hvis ikke umuligt, at nå det niveau som professionelle malere når i kraft af deres uddannelse og erfaring. Der er derfor kun et rigtigt valg, og det er at finde en uddannet maler til opgaven. På nettet er det nu blevet rigtig nemt at finde hjemmesider, der hjælper med at indhente en oversigt og et par gode tilbud fra lokale, professionelle malere.