Har du styr på årets firmajulegave?

Når kalenderen siger december, så sker der noget særligt for mange medarbejdere. De bliver ramt af ”juleglæde” – en ”sygdom”, som dog absolut ikke går ud over statistikken for sygemeldinger. I stedet har den faktisk en positiv virkning med færre sygedage og gladere medarbejdere.

De ansatte yder deres bedste op til ferien, og de glæder sig til at gå på juleferie og tilbringe en masse tid med familien. Til jul skal familien dyrkes og der skal være masser af nærhed og hygge. Men hvordan ser det ud med familiemetaforen på arbejdspladsen? Og har I styr på firmajulegaver 2021 til at sikre en bedre relation mellem hver enkelt medarbejder og arbejdspladsen?

Firmajulegaven er ikke bare en gave. Den er i højere grad et symbol. Det er nemlig et kæmpe skulderklap og tak til hver enkelt medarbejder. Det betyder dog, at en god gave er en ordentlig tak, mens en knap så god gave er en uheldig kommunikationsform, der i værste fald kan få medarbejderen til at stille spørgsmålstegn ved, om medarbejderne rent faktisk ikke er mere værd, om firmaet måske er i økonomiske problemer eller noget helt andet, som virksomheden helt sikkert ikke ønsker at medarbejderne skal tænke.

Det er derfor vigtigt at investere i firmajulegaver. Gode firmajulegaver bliver nemlig værdsat af medarbejderen. Den kommunikerer nemlig, at firmaet sætter pris på alt det arbejde, som den ansatte har leveret igennem året.

I virkeligheden er der lidt tale om påfugle-effekten, nemlig at flotte gaver er med til at tiltrække en bestemt holdning og et bestemt perspektiv. Det er positivt, da man kan kommunikere bestemte værdier på den måde. En god gave kan sige ting som f.eks. at alle medarbejdere er værdsat, at arbejdspladsen er et godt sted, der tager sig ordentlig af sine medarbejdere og at der generelt er tale om et godt arbejdsmiljø. Gaven er altså meget mere end bare en ting. Det er i højeste grad en redskab, som italesætter hele virksomhedens påskønnelse.

Det er derfor vigtigt at finde den helt rigtige firmajulegave – og det er nemt, hvis man f.eks. investerer i ”Vælg selv”-løsningen. Her kan hver enkelt medarbejder nemlig ud fra et sortiment vælge lige dét, de allermest ønsker sig – og på den måde er firmaet garanteret at hver enkelt medarbejder får en julegave, som de elsker – og det tager sig godt ud på virksomheden.