4 ting, du skal tænke på, før du anskaffer dig en hvalp

Hvis du overvejer at anskaffe dig en ny, pelset ven, så er denne artikel til dig! – Der er mange fordele og ulemper ved at eje en hund, men i sidste ende er det din beslutning. At anskaffe sig en hund, eller generelt et kæledyr, bør aldrig være en impulsiv beslutning. Det er en fælles beslutning, som alle i husstanden bør involveres i. Her nævnes 4 ting, som du skal tænke over, før du beslutter dig for, om det er det rigtige valg at få en hvalp eller ej.

  1. Køb aldrig kæledyr til børn – Alle børn vil have kæledyr, fordi en i børnehaven eller skolen har kæledyr, så vil de også. Børn er for små til store ansvar, såsom at få et kæledyr. Børn ved ikke hvilke opgaver der følger med, og hvad det helt specifikt kræves af ham/hende. Er kæledyret til børnene, så husk på, at de mister interessen om én måned, og så hænger ansvaret KUN hos dig. Har du overskud til det?
  2. At anskaffe sig et kæledyr koster penge. Selve hunden koster penge, men hunden har også brug for udstyr. Læs mere her og se, hvad der kræves. Alt efter hvilket race du køber, så kan det hurtigt koste flere tusinder kroner, og så skal der være penge til udstyr og mad, udover. Er der penge til det?
  3. Hvilken race vil i have? – Der er enormt forskel på hunderacerne. Nogle vælger hunde på specifikt ud fra hundens udseende eller størrelse. Men her bør man undersøge, hvilken race der passer bedst ind i netop jeres familie. Der er nemlig mange ting som man skal undersøge, for at finde den helt rette hund. Man bør mere have fokus på hundens aktivitetsniveau. Da det har en afgørende faktor for jer som familie. Vælg en hunderace, som passer ind både temperament-mæssigt, men også aktivitetsmæssigt.
  4. En hund, uanset hvor aktiv den er, skal ud og luftes flere gange dagligt. Det er noget, der kommer bag på mange nye hundeejere, for pludselig går det op for dem, at der skal være tid og overskud til, at hunden kan blive luftet. Jo mere aktiv en hunderace i har valgt, jo mere aktiv skal man selv være for at stimulere huden korrekt. Hvis man ikke er nok aktiv med hunden, så vil hunden blive understimuleret, og det kan resultere i, at den begynder at kede sig, og lave ulykker, såsom at bide i ting.