Sådan holder du dit vandpibetobak frisk

Vandpiber er hyggelige at have i hjemmet og kan hjælpe med afslapningen.

Dette er såfremt, at du har alting til at tænde den og holde den brændende. Hertil er det selvfølgelig vigtigt, at du altid har de rette komponenter klar, når du skal bruge den.

Derfor er her information, som du kan bruge til at holde din vandpibetobak frisk.

 


  1. Forsegl tobakken

For meget eller for lidt fugt er de mest almindelige årsager til, at vandpibetobak bliver dårlig. Du bør derfor sørge for, at det forbliver tildækket, hvis du vil have det til at holde længere.

 

For at gøre dette kan du forsigtigt pakke tobakken ind i for eksempel plastikfolie, vokspapir eller sølvpapir. Hvis du anvender en beholder, så skal du holde den forseglet hele tiden – ellers siver der luft ind, som gør tobakken mindre holdbar.

 


  1. Gem tobakken på et køligt og tørt sted

Opbevar din tobak et køligt og tørt sted for at bevare friskheden i længere tid. Varme ændrer nemlig den kemiske sammensætning i tobakken og gør den mindre holdbar.

Du kan eksperimentere med at opbevare tobakken i en mørk skuffe eller i køleskabet for eksempel. Så længe stedet er køligt, tørt og ikke i direkte kontakt med sollys, så er det et ideelt opbevaringssted.

Dog skal det lige siges, at din vandpibetobak ikke drager fordel af at blive opbevaret i fryseren. Det er godt nok køligt og mørkt, men det er for fugtigt og denne fugt vil i sidste ende sive ind i tobakken, hvilket gør den mindre frisk.

 


  1. Hydrér din tobak en gang imellem

Det er ikke muligt fuldstændigt at stoppe tørringsprocessen i tobakken. Men der er til gengæld måder, der gør det muligt at genindføre fugt med tiden for at holde den frisk.

Du kan for eksempel bruge en sprøjte til at tilføje tobakken fugt, men dette kan hurtigt lede til for meget fugt. Det ville resultere i, at du selv skal udtørre tobakken, hvis du vil undgå, at det bliver dårligt. Desuden er der også en risiko for, at denne fugt vil fjerne noget af tobakkens smag.

I stedet for kan du anvende nogle specielle sten, der er lavet til netop dette. Du lægger bare stenene i blød, de suger fugt til sig og så putter du dem nær tobakken.

Når stenene begynder at tørre ud, så frigiver de fugten, som tobakken derefter kan absorbere. På den måde erstattes den fugt, som tobakken selv mister over tiden.