Undgå disse fejl når du investerer i kryptovaluta

Når man laver investeringer, er det nemt at lave fejl og det er derfor en god idé, at læse op på de mest typiske fejl, så man kan gøre sit bedste for at undgå dem. Dog er det forskelligt, hvilke fejl er mest typiske for diverse investeringsmetoder.

 

I denne artikel vil vi give dig et overblik over de fejl, som oftest forekommer, når man investerer i kryptovaluta.

Kryptomarkedet vs. aktiemarkedet

Kryptomarkedet fungerer anderledes end det “traditionelle” aktiemarked. Hvis du er interesseret i at investere i krypto, bør du derfor være sikker på, at du er klar over, hvordan kryptomarkedet adskiller sig fra aktiemarkedet samt at kryptovaluta udelukkende er en virtuel valuta, hvor du ofte skal bruge internet for at få adgang til.

 

En af de store fejl er, at folk ikke tilstrækkeligt undersøger ovenstående og derfor ender med at år en dårlig oplevelse. Kryptovalutaer er nemlig meget flygtige, idet der ikke er en centralbank, som kan kontrollere kurserne på kryptoerne. Det betyder også, at man skal regne med, at den pågældende krypto, som man investerer i, kan stige drastisk eller – måske værre endnu – falde drastisk i værdi.

Er kryptoen ægte?

Der er mange ting, som du kan gøre for at tjekke, at pågældende krypto er ægte og ikke falsk. Det er også her, at man kan undgå direkte svindel med krypto.

 

Først og fremmest bør du tjekke kryptovalutaens white paper, som er det dokument, der beskriver kryptovalutaens projekt. Hvis dette dokument er udførligt gjort og du kan fornemme, at der er langt en masse arbejde i udarbejdelsen af kryptovalutaen, er kryptovalutaen sandsynligvis ægte.

 

Yderligere bør du tjekke kryptovalutaens sociale medier, idet disse profiler ofte kan signalere, hvis kryptovalutaen ikke er ægte. Ofte vil de sociale medier tilhørende kryptovalutaen ikke være særlig udførliggjorte, i tilfælde af at kryptovalutaen er falsk og du står overfor potentielt svindel.

En plan er nødvendig

Det er altid vigtigt med en plan og en strategi, når man skal lave investeringer. Mangler du en strategi? Dog vil vi argumentere for, at det er endnu vigtigere, når du handler med kryptovalutaer. Grunden til dette er, at kryptovalutaer er så flygtige, som de er. Her er det vigtigt at forberede sig selv med en plan om, hvad man skal gøre, når kryptoen pludselig falder drastisk i værdi eller omvendt, når den stiger i værdi. Måske er det ikke det bedste, at sælge!