Skal du rydde et dødsbo? Få hjælp til at overskue situationen

Står du i den, måske, svære situation at skulle rydde et dødsbo på grund af et dødsfald af en af dine nærmeste? Det er de færreste, der tænker på, at denne situation naturligt opstår, når man mister.

Man har muligvis nok i sig selv ved at skulle tænke på en begravelse, og derfor kan det opleves som direkte følelsesmæssigt hårdt at skulle rydde et dødsbo. Det er især, hvis det fx er et hjem fuld af minder for dig, der står tilbage. At skulle rode op i det og fjerne det hele, kan føles helt forkert.

Stå sammen hvis I er flere

Hvis I står flere efterladte tilbage, er det vigtigt, at I står sammen. Det kan godt være svært, hvis I fx har hver jeres måde at sørge og bearbejde på. Og generelt kan det være svært at skulle være der for andre, hvis man mest af alt har brug for at være der for sig selv.

Derfor kan det måske hjælp jer at snakke højt om det, og gøre det til en fælles proces, hvor I sammen mindes og græder og sørger.

Få hjælp af professionelle

https://dodsbo-hjelpen.dk/ kan du læse mere om, hvordan du kan få hjælp til at rydde et dødsbo. Tanken kan måske virke intimiderende, at fremmede skal komme og rydde boet. Men de gør det udelukkende på jeres præmisser, så I følelsesmæssigt kan følge med.

Hvis du skal have ryddet fx en lejlighed midt i København, kan det endda være et uoverskueligt projekt med tanken om at skulle sørge for selv at have alle tingene ned fra femte salg. Du kan læse mere på linket https://doedsbokoebenhavn.dk/ hvis du tænker, at det kunne være direkte praktisk med hjælp til dette, så du ikke selv risikerer skader eller ødelagte møbler på vej ned.