5 gode råd til et sundt og smukt hår

Vi drømmer alle om et velplejet og glansfuldt hår – men det er desværre ikke alle, der ved, hvordan vi skal pleje vores hår for at opnå det. Vi har derfor her samlet 5 gode råd til, hvordan du får et smukt og velplejet hår – uanset din hårtype.

Red håret rigtigt

Det kan virke logisk at rede håret oppefra og ned – fra rødder til spids – men det er faktisk ret hårdt for håret, f.eks. er der stor sandsynlighed for at knække hårene på vejen. Det er meget bedre at starte med at rede spidserne ud og så langsomt arbejde sig op mod hårbunden. På den måde undgår du at knække hårene, men sikrer stadig at de gode, naturlige olier fra hårbunden bliver fordelt godt ud i længderne. Du har dog også brug for den rette børste til formålet. Ideelt er der en børste med naturlige hår. Den er nemlig god til lige netop at rede hårbundens naturlige olier ud i længderne – og det giver dig et mere glansfuldt og velplejet hår.

Vask ikke håret for ofte

Selvom det er en god idé at gå i bad hver dag, så er det ikke en god idé at vaske hår hver dag. Hårvask, shampoo og hårtørring slider nemlig ret meget på håret, f.eks. ødelægger shampooen hårbunden og hårsækkene ved for hyppig hårvask. Det går ud over hårets udseende og sundhed. Det er derfor bedre at nøjes med at vaske håret 2-3 gange om ugen, selvfølgelig alt efter hvor hurtigt dit hår bliver fedtet. I mellemdagene kan tørshampoo være din nye bedste ven.

Vask med shampoo to gange

Det er ikke noget, der bliver snakket særlig meget om, men det er faktisk ikke nok blot at bruge shampoo én gang. Ved første brug fjerner shampooen sved, snavs og eventuelle produktrester, men ved andet brug plejer shampooen håret. Hvis du kun vasker én gang, får dit hår altså ikke den nødvendige pleje, som det har brug for.

Bad ikke for varmt

Dit hår har godt af de naturlige olier, som udskilles i hovedbunden. De er med til at holde håret sundt og blandt. Hvis du dog vasker dit hår ved for høj temperatur, kan det give dig tørt og kruset hår, da olierne så vaskes væk. Det er derfor bedre at bade i lunkent vand – og så kan det også være en god idé at slutte badet af med et koldt gys, da det kolde vand lukket hårstrået og gør dit hår blankt.

Husk hårkuren

Dit hår har brug for pleje hele året rundt – og selvom shampoo og især balsam kan gøre meget i sig selv, bør du ikke glemme hårkuren. De fleste hårkure behandler hårstråene, styrker håret og beskytter det mod slid, men der findes også hårkure specifikt til dine behov. Hvis du skal have mest ud af hårkuren, skal du bruge den ca. hver anden uge.

Hvis du mangler de rette hårprodukter, kan vi anbefale vegansk og økologisk hårpleje fra I.C.O.N. ECOTECH. De har både styling- og plejeprodukter til alle hårtyper.