Start dit eget udendørs projekt med opbygning af træterrasse

At bygge en træterrasse kan være en fantastisk måde at nyde udelivet med familie og venner på. Men før du går i gang, er der et par ting, du skal vide. Hvilke terrassebrædder har du brug for? Hvordan bygger du din træterrasse? Er søm eller skruer bedst? Hvad er forskellen mellem træ og komposit? Hvordan vedligeholder du din træterrasse. Der kan hurtigt opstå mange spørgsmål og usikkerheder. Men du skal ikke være bekymret. Dette blogindlæg er én lang guide, der vil besvare alle dine spørgsmål om at bygge en træterrasse. Få et overblik over økonomien for dit terrasseprojekt ved at bruge en online beregner til konstruktion af trædæk. Det vil hjælpe dig med at sammenligne prisen på materialer fra dit lokale byggemarked med det, som en virksomhed vil tage for arbejdet. Husk på, at du vil spare meget tid ved at få en professionel tømrer til at udføre arbejdet for dig. Læs mere omkring hvordan man lave en opbygning af træterrasse.

Masser af fordele og ulemper ved opbygning af træterrasse

Komposit og træ har både fordele og ulemper. Komposit er en blanding af træ og plast og tager de bedste elementer fra begge materialer. Nemlig træets varme og plastens kvalitet og “lethed”. Det endelige udseende af en kompositterrasse kan variere utroligt meget. På dette billede er der valgt mørkere brædder, men de kan også fås i meget lysere varianter. Plastikindholdet betyder, at terrassebrædderne ikke rådner eller knækker på grund af tørke. Samtidig er vedligeholdelsen minimal, da kompositbrædder ikke behøver at blive malet eller olieret. Du skal dog forvente at skulle rengøre dit kompositdæk mere regelmæssigt end et trædæk, da snavs og affald let kan komme sidder fast i rillerne. Komposit eller træ – hvad der er bedst, afhænger i sidste ende af personlige præferencer. Hvis du ønsker et dæk med lav vedligeholdelse og lang levetid, kan komposit være den bedre løsning. Hvis du foretrækker det naturlige udseende og den naturlige følelse af træ, er træ måske det bedre valg for dig. Uanset hvad du vælger, skal du sørge for at lave din research for at få det bedste kvalitetsprodukt for dine penge.

Vælg den rigtige træsort til din opbygning af træterrasse

Der er nogle få ting, du skal overveje, når du skal vælge den bedste træsort til din terrasse. For det første skal du tænke på, hvilke dele af terrassen der vil være i kontakt med jorden. Stolperne og fundamentet bør være fremstillet af trykimprægneret træ af høj kvalitet for at forlænge terrassens levetid. Ellers vil fundamentet hurtigt rådne væk. Vælg trykimprægneret træ, der er NTR-klasse A-mærket af hensyn til sikkerheden. For det andet skal du overveje placeringen af din terrasse. Hvis den ligger på et skyggefuldt sted, bør du måske vælge en anden type træ, der er mere modstandsdygtig over for råd.