Derfor kan tavshed være guld på kontoret

Nej. Dette er ikke en kampagne, som har til formål at dræbe kommunikationen på de danske arbejdspladser. Kommunikationen er nemlig en vigtig del af at dele viden, finde løsninger og skabe de teams, som knækker vigtige opgaver på daglig basis. Der er dog en stor forskel på relevant kommunikation og støj. For hvis der er noget, som ikke er gavnligt for produktiviteten, så er det støj samt larm og forstyrrelser.

Paradoksalt nok ER der meget støj på mange danske arbejdspladser. Det skyldes ikke mindst, at vi ofte sidder i store kontorrum, fordi vi dermed har adgang til hinanden. Men for de personer, som sidder med en stram deadline eller blot har behov for fordybelse, er dette et problem. Telefoner ringer, folk går rundt på kryds og tværs, det larmer udenfor vinduerne (i hvert fald når de er åbne) og nogle gange kommer kollegaer også over for lige at få ’hjælp til noget hurtigt’. Desværre betyder alle disse små forstyrrelser, at man oplever frustrationer over ikke at kunne arbejde i dybden med sine opgaver. Det kan på sigt føre til stress!

Men overdriver vi ikke en smule, er en lille forstyrrelse virkelig så katastrofal? Ja, det er den faktisk. En medarbejder, der afbrydes i sit produktionsflow, skal typisk bruge min. 20 minutter, før personen er retur til samme koncentrationsstadie som før afbrydelsen. Støj koster derfor ikke bare medarbejderen frustrationer, men også arbejdspladsen penge i kraft af et lavere output!

Løsningen kan være ligetil

Koncentration skal være en mulighed på enhver arbejdsplads. Men det kan være svært at opdrage medarbejderne til virkelig at tænke sig om og være med til at skabe ro. Det kan faktisk være en rigtig svær kulturændring, som ikke bliver lettere af, at folk er nødt til at kunne tale i telefon, mødes i teams osv. Derfor er den bedste løsning at facilitere en passende ramme til de medarbejdere, som kræver ro.

Løsningen er en mødeboks, som er en boks, med dør og vinduer. Herinde er der ofte en siddeplads, hvor en medarbejder kan sætte sig og forbyde sig. Mødebokse fås i mange størrelser, så der kan bestilles bokse med plads til flere personer, hvis arbejdspladsen ser denne fordel.

Fra mødeboksen kan den ansatte nu finde sit fokus og komme i bund med sine opgaver. Det sikrer en effektiv løsning, som er med til at holde frustrationerne borte.