Er du lige blevet investor? Læs disse ting

Mange snakker om investeringer, og hvis det er noget, man snakker om, så skal det selvfølgelig diskuteres på denne blog. Vi hedder ikke Talk About for sjov, og derfor har vi lavet denne artikel om investeringer.

Af gode grunde kan vi ikke komme ind på alt, hvad du skal vide som ny investor. Vi kommer dog ind på visse centrale punkter, som du skal kende. Det mest centrale punkt er selvfølgelig, at investeringer ikke er guld og grønne skove. Det kan gå både op og ned, og man kan ikke på forhånd vide, hvordan det kommer til at gå.

Spørger du din bankrådgiver om investeringer, så får du en brochure i hånden, hvor de viser det tidligere afkast. Læser du dog det med småt, så står der selvfølgelig, at historiske afkast ikke indikerer fremtidige afkast eller noget i den til. Det er en ansvarsfraskrivelse, som de skal have med. De kan ikke love dig noget – selv når de nærmest prøver på at love dig noget for at få dig til at investere.

Endnu et eksempel på, at hjemmesider og virksomheder ikke må love dig noget er inde på BuyETH.dk, hvor der også er en fraskrivelse alle steder – læs mere om hvordan de gør det. Det er specielt inden for krypto-verdenen, at det er vigtigt at skrive sådan nogle ting. Begyndere er blevet blinde af de store stigninger, og de tror, at det kommer til at fortsætte sådan. Husk lige tilbage på det forrige afsnit, hvor vi nævnte, at fortiden ikke forudsiger fremtiden.

Et andet centralt punkt ved investeringer er, at man skal kende gebyrer og kurtage. Det er ikke gratis at investere, fordi alle virksomheder skal tjene penge. Når du køber og sælger, så skal du betale platformen en procentdel. Der er typisk ikke tale om et helt store procenter, men nogle gange er der et minimumsgebyr. Det kan derfor ikke altid betale sig at handle for små beløb ad gangen. Du hører derfor ofte folk tale om, at de anbefaler, at man investerer for 10.000 kroner som minimum.